irisO cheama Iris, are numai 3 luni, si din nefericire s-a nascut cu o boala crunta: fribosarcom congenital – tumora pe copasa/soldul stang, cu dimensiuni destul de mari. La 28 de zile, in data de 30 septembrie, a fost operata la Spitalul Marie Curie, iar la primul test de anatomie patologica, efectuat la acelasi spital, a fost diagnosticata cu lipoblastom dar cu mari semne de intrebare. La al doilea test anatomopatologic efectuat la Spitalul Monza a fost diagnosticata cu fibrosarcom congenital. Aceste date sunt confirmate de al 3-lea test efectual la clinica Genekor din Grecia unde i s-a pus acelasi diagnostic. S-a optat pentru temporizarea chimioterapiei din cauza varstei. La inceputul lunii decembrie, dupa 2 luni de la operatie, parintii au aflat ca tumora a fost scoasa cu reziduri microscopice. In tot acest interval de timp, fetitei i s-au facut ecografii de parti moi si un CT in data de 2 noiembrie. La penultima ecografie facuta in data de 8 decembrie, nu existau semne de recidiva. Marti 13 decembrie i s-a facut iar ecografie si s-a confirmat ca exista niste noduli in apropierea operatiei, unul subcutanat si altii in profunzime. Un asemenea nodul are si zona abdominala pe partea dreapta. In data de 16 decembrie a fost operata din nou.

S-au excizat ganglionul subcutanat de pe abdomen, iar in cazul coapsei a suferit din nou o operatie complexa. A fost din nou deschisa operatia veche, de unde s-a scos cicatricea, nodulii si tesut sanatos cu margini largi de rezectie. La 2 ore de la operatie, doctorii au constat un nou nodul in zona axilei stangi (subratul stang – care nu se stie daca are legatura cu tumora sau este inflamat din alte cauze). In prezent, parintii asteapta raportul medical de la ultima operatie, care sa contina si datele de anatomie patologica. Indiferent de rezultatele acestui test, fetita trebuie sa plece urgent in strainatate, pentru ca in data de maxim 26-27 decembrie trebuie sa urmeze un tratament corespunzator pentru a putea avea sanse. Vezi mai multe detalii aici sau aici.

Să-i dăruim micutei Iris puterea de a zâmbi!
Donații se pot face:
Denumire entitate: Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala: 31015982
Cont (IBAN) bancar:
Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX
Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001
CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001
COD SWIFT: BTRLRO22
COD BIC: BTRL
Banca Transilvania Botosani
Va rugam sa specificati pentru cine faceti donatia!
Donatori vor fi specificati pe pagina: Sponsori

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTi s-a stricat centrala termica? Nu esti singurul!
Articolul următorConfortul termic absolut
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011” şi al cărţii "50 de personaje marcante în istoria fotbalului buzoian". În prezent redactor Buzăul Sportiv şi realizator TV Buzău. Realizator TV şi moderator al emisiunilor „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

Lasă un răspuns