caina-de-dus

Faci parte din cei care preferă un duş rapid şi confortabil decât o baie în cadă? În rândurile de faţă, enumăr câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont în alegerea unei cabine de duş.

În primul rând, aspectul cabinei de duş. Criteriul estetic ţine mai degrabă de personalitatea şi preferinţele tale. Un design modern îl asigură o structură fără ramă, alcătuită doar din elemente de sticlă securizată şi profile de fixare metalice. Mobilierul de baie trebuie să fie în simbioză cu modelul ales al cabinei de duş. Funcţionalitatea şi aspectul contemporan este oferit de structura cabinei, fără profile verticale şi o uşă glisantă pentru a economisi spaţiu. Un model popular este cabina compusă dintr-un cadru metalic în care sticla este fixată direct pe structura peretului. Acestă modalitate de montaj creşte rezistenţa împotriva manipulării dure.

Forma și dimensiunea spațiului pentru cabina de duş este raportată la dimensiunea spaţiului existent. În general, cabinele de duş pătrate, dreptunghiulare sau arcuite au două dimensiuni standard: 75 x 75 cm, respectiv 90 x 120 cm. Pentru cabinele cu montaj direct în peret, dimensiunile pot varia între 100 şi 200 de cm. O parte din spațiul pentru duș poate deveni o cada de baie acrilică clasică, o cădiță adâncă cu scăunel sau viceversa.

Modalitatea de deschidere a uşii este foarte importantă atunci când ai de-a face cu un spaţiu restrâns. Cabinele dispun de mai multe sisteme precum uşile cu mecanism:

Culisant – nu se deschide în exterior, salvand spațiul. În plus, permite scurgerea apei în zona de duș, fără riscul de a uda în baie.

Culisant spre interior – are un spațiu de intrare mare și nu permite scurgerea apei în afara spațiului de duș.

Pivotant – sistem de deschidere simplu, nu necesită intreținere. Ușa se deschide spre exterior, oferind un spațiu mare de intrare.

Pivotant cu balamale – balamale din metal cromat/profile pivotante ce permit blocarea în poziția închis și ridicarea ușii la deschidere pentru a proteja garnitura de jos. La unele modele, ușile se pot deschide atât în interior, cât și în exterior.

Particularităţile mediului înconjurător sunt foarte importante, mai ales în cazul spaţiilor mici, când aria de selecţie a cabinelor de duş devine restrânsă. Pentru un aspect estetic plăcut sunt diferite obiecte sanitare care pot restrânge numărul de culori, astfel încât cromatica să devină corespunzătoare.

Un alt criteriu important îl reprezintă etanşeitatea cabinei, factor decisiv în alegerea unui model, pentru a evita surprizele neplăcută care pot apărea după trecerea timpului. Gradul de scurgere a apei în afară, depinde și de tipul de design structural al cabinei.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVIDEO. Skateboard-ul electric, ultima jucărie pentru adulţi
Articolul următorDicţionar de expresii juridice latine
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011” şi al cărţii "50 de personaje marcante în istoria fotbalului buzoian". În prezent redactor Buzăul Sportiv şi realizator TV Buzău. Realizator TV şi moderator al emisiunilor „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

Lasă un răspuns