biciclete copii 1Bicicleta a fost intotdeauna modul preferat de transport al celor mici. Pentru copii, bicicleta este un instrument social foarte important. Aceasta ii ajuta sa isi dezvolte imaginatia, sa isi faca noi prieteni si sa descopere lucruri noi. Acest amestec puternic de aventura, distractie si energie este principalul motiv pentru care copiii trebuie incurajati sa invete sa mearga pe bicicleta de la varste fragede.

Criterii pentru alegerea bicicletelor pentru copii  

Bicicletele pentru copii se diferentiaza in functie de diametrul rotii. Acesta variaza intre 12 si 24 de inch. In functie de asta, poti stii exact ce bicicleta sa ii cumperi celui mic.

  • Biciclete pentru copii cu diametrul rotilor de 12 inch. Acest tip de bicicleta este potrivita pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2-4 ani, cu o inaltime de 82-100 cm.
  • Biciclete pentru copii cu diametrul rotilor de 14 inch. Acest tip de bicicleta este potrivita pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3-5 ani, cu o inaltime de 98-106 cm.
  • Biciclete pentru copii cu diametrul rotilor de 16 inch. Acest tip de bicicleta este potrivita pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 4-6 ani, cu o inaltime de 104-122 cm.
  • Biciclete pentru copii cu diametrul rotilor de 20 inch. Acest tip de bicicleta este potrivita pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 7-11 ani, cu o inaltime de 120-130 cm.
  • Biciclete pentru copii cu diametrul rotilor de 24 inch. Acest tip de bicicleta este potrivita pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 11+ ani, cu o inaltime de 127-142 cm.

 

Ce nu trebuie sa faci atunci cand cumperi o bicicleta pentru copii

Atunci cand intentionezi sa-i cumperi o bicicleta celui mic, trebuie sa eviti anumite decizii care se pot dovedi paguboase.

In primul rand, nu cumpara o bicicleta mare, nepotrivita pentru varsta copilului tau. Stiind ca acesta creste rapid, esti tentat sa faci asta pentru a economisi bani. Cel mai important lucru pentru cel mic este sa fie in siguranta. Daca ii cumparam o bicicleta mai mare, atunci riscul de accidentare creste, deoarece el va controla bicicleta mult mai greu.

Al doilea aspect de care sa tii cont este diferenta de gusturi. Nu porni de la ideea ca ceea ce iti place tie ii va placea si celui mic. Culoarea si designul sunt factori importanti pentru el. Lasa-l pe cel mic sa isi aleaga culoarea, fa-i pe plac!

Al treilea aspect care trebuie evitat este alegerea bicicletei ieftine. Tine minte! O bicicleta de calitate are o viata mai lunga si poate fi revanduta mai rapid, atunci cand copilul tau va creste.

biciclete copii 2De unde poti achizitiona biciclete pentru copii?

In magazinul online de biciclete, BikeXCS.ro gasesti biciclete cu design special si culori atractive, perfecte pentru fetite si baietei. Bicicletele pentru copii sunt confortabile, rezistente si de incredere, fiind realizate din materiale de calitate. Pe BikeXCS gasesti biciclete pentru copii CUBE si Cannondale, unii dintre cei mai mari producatori de biciclete din lume, dar si Focus, Drag, Schwinn sau Pidapi.

Lasă un răspuns