Mountain Bike CUBE

Cube este o companie germana specializata in productia de biciclete. A fost fondata in 1993 de catre Marcus Purner si a continuat sa se extinda inca de atunci. Cube a reusit, cu o strategie concentrata pe calitate si design deosebit, sa devina unul dintre cei mai renumiti constructori de biciclete si echipamente din Europa.

Biciclete Mountain Bike CUBE

CUBE a devenit rapid unul dintre cele mai renumite si mai bine vandute branduri de biciclete de munte din lume datorita componentelor de calitate si a designului modern. Bicicletele Mountain Bike CUBE sunt fabricate si testate in Germania. Cand vine vorba de calitate, Cube nu face niciun compromis. Toate piesele si echipamentele folosite beneficiaza de garantia calitatii producatorului, fiind testate, calibrate si asamblate de cei mai buni experti.

Tipuri de biciclete mountain bike CUBE

Inainte de toate, MTB-urile CUBE variaza in functie de teren, in functie de cadrul bicicletei si de materialele folosite in productia lui. Mai mult decat atat, ele vin in diferite forme si marimi si, desigur, cu costuri diferite.

 1. In functie de terenul unde este folosita.

Cand iei in considerare terenul unde va fi folosita bicicleta, poti alege din cele 4 tipuri generale de mountain bike-uri CUBE:

 • Tipul rigid. Acest tip este foarte confortabil si utilizat in principal pentru ciclism de baza, pe drumuri.
 • MTB cu suspensie pe fata. Acest tip este cel mai popular, fiind versiunea imbunatatita a tipului rigid. Biciclete mountain bike cu suspensie pe fata sunt confortabile chiar si pe suprafete dificile.
 • MTB cu dubla suspensie.  Acest tip de bicicletat are suspensie si pe spate, ceea ce confera un impact mai mic asupra corpului pe teren accidentat.
 • Tipul Freeride. Acest tip de MTB este folosit pentru sarituri si curse downhill.

 

 1. In functie de materialul din care este fabricat cadrul

Materialul din care este confectionat cadrul poate determina durabilitatea si rezistenta bicicletei de munte CUBE. Materialul care este mai durabil si mai greu, de obicei, costa mai mult decat cel usor, mai putin durabil. Bicicletele mountain bike sunt realizate din otel, aluminiu, titan si fibra de carbon.

 • Biciclete cu cadru din otel. Otelul a fost mai frecvent utilizat in trecut si este foarte greu, dar este, de asemenea, durabil.
 • Biciclete cu cadru din titan sau aluminiu. Titanul si aluminiul sunt mai usoare, desi inca suficient de durabile pentru cele mai multe scopuri.
 • Biciclete cu cadru din fibra de carbon. Fibra de carbon este cel mai scump material si este utilizat pentru drumurile cele mai extreme.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un MTB CUBE

Atunci cand cumperi o bicicleta Mountain Bike CUBE exista o multime de factori pe care trebuie sa ii iei in considerare.

 

 • Marimea bicicletei

 

Cel mai important lucru atunci cand vrei sa cumperi un MTB CUBE este dimensiunea bicicletei, inclusiv a rotilor si a cadrului. Dimensiunea bicicletei trebuie sa fie proportionala cu inaltimea biciclistului. Biciclistul trebui sa ajunga la pedale confortabil si sa poata pune piciorul pe sol cand este asezat in sa.

 

 • Pretul bicicletei

 

Pretul poate fi cea mai mare limitare atunci cand cumpari un mountain bike CUBE. Cu cat caracteristicile sunt mai bune, cu atat pretul bicicletei creste. Asigura-te ca gasesti un dealer bun, care incearca sa iti vanda bicicleta potrivita, nu pe cea mai scumpa. Stiind cum, cat de des si unde o sa folosesti bicicleta poti economisi timp si bani, renuntand la anumite optiuni de care nu ai nevoie.

Lasă un răspuns