Stejar, berea adevăraţilor bărbaţi pune la bătaie 12 bilete la meciul dintre România şi Irlanda de la Campionatul Mondial de Rugby din Anglia, confruntare ce va avea loc pe 27 septembrie. Este pentru a opta oară când „stejarii” participă la un Campionat Mondial,  iar berea rugby-ului românesc premiază fanii de esenţă tare cu prezenţa pe stadionul Wembley din Londra. Sub sloganul „Niciun mondial acasă”, Stejar te trimite să vezi „la grămadă” cei mai puternici bărbaţi din ţară. Mai mult, în afară de tichetul care îţi asigură un loc la meciul dintre România şi Irlanda, Stejar îţi asigură cazarea şi transportul. Cu alte cuvinte, petreci două zile la Londra şi ai locul tău la a doua partidă a „stejarilor” din faza grupelor.

ANDREI-PITIGOI-Recovered-RecoveredMai multe detalii despre concurs, precum şi locu` unde trebuie să răspunzi celor trei întrebări aici: http://www.bereastejar.ro/fandeesentatare/

Buzăul are locul său bine definit pe harta rugby-ului românesc. Fie că vorbim de perioada de aur a echipei Contactoare Buzău, de la sfârşitul anilor `80, de buzoianul Stan Constantin, care a participat la două ediţii al Campionatului Mondial şi a reuşit să cucerească de patru ori campionatul cu Dinamo Bucureşti şi de două ori Cupa României sau de Costică Merşoiu, actualul antrenor al formaţiei Stejarul Buzău, fost jucător al formaţiilor Steaua şi Dinamo Bucureşti, singurul care a reuşit eventul (cupă + campionat) din postura de căpitan cu cele două, totodată dublu câştigător al Cupei Europene a Naţiunilor şi fost antrenor al reprezentativei U18, alături de care s-a clasat pe locul 4 la Campionatul European, sportul cu mingea ovală are un istoric care nu poate fi ignorat. Tocmai de aceea profit de campania iniţiată de berea „Stejar” pentru a vă face cunoscute două dintre personalităţile marcante ale rugby-ului care şi-au legat numele de Buzău. Rândurile de mai jos îl prezintă pe Stan Constantin, nu golgheterul all-time al Gloriei Buzău, ci rugbistul buzoian căruia i-a fost cântat imnul la două ediţii ale Cupei Mondiale.

stan-constantin-dinamo

Stan s-a născut în Buzău, pe 10 ianuarie 1969. A absolvit Liceul Contactoare, fiind un împătimit al rugbyului încă de pe băncile şcolii. Timp de patru ani, din 1985, până în 1989 a evoluat la echipa de juniori a CFR Buzău. În `89 a făcut pasul spre echipa mare a buzoienilor, pentru care a evoluat două sezoane. 1991 a reprezentat anul în care Stan a făcut pasul spre Dinamo Bucureşti, gruparea pentru care a jucat 10 ani de zile. Rugbistul buzoian a fost nevoit să se retragă timpuriu, în 2001, din cauza unei accidentări la genunchi, care a recidivat.

romania-rugby-2001

Palmares de invidiat

Stan se poate lăuda cu faptul că a evoluat la toate categoriile de vârstă al reprezentativei naţionale şi că a participat alături se “stejari” la două turnee finale mondiale. În 1986 a fost convocat pentru prima dată la lotul de juniori, în `87 la cel de tineret pentru ca din `89 să evolueze pentru reprezentativa de seniori. Clipele petrecute în lotul “stejarilor” reprezintă fără îndoială cele mai frumoase momente în cariera buzoianului care s-a încheiat prematur. Participarea la CM din Franţa şi Anglia în 1991 şi 1999, plus adjudecarea titlului naţional de patru ori sau câştigarea Cupei României sunt doar câteva din “bornele” vieţii sportive ale rugbistului buzoian.

stan-constantin-rugby-buzau

A fost “mascat”

Accidentarea care l-a forţat pe Stan să îşi pună ghetele în cui a reprezentat un nou început pentru cel mai performer sportiv al jocului cu mingea ovală. Acesta a făcut parte din Detaşamentul Poliţiei de Intervenţie Rapidă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, până în urmă cu puţin timp, când a decis să se pensioneze. În prezent, tradiţia este dusă mai departe de fiul rugbistului buzoian, care evoluează pentru echipa din Focşani.

romania-all-blacks

Lasă un răspuns