Ceea ce a început ca o simplă joacă s-a dovedit a fi un hobby profitabil pentru buzoianul Costin Fetic. Dragostea pentru fotografie, imaginaţia şi mai ales talentul şlefuit prin multă muncă i-au adus puştiului buzoian o sumedenie de premii deşi încă nu a părăsit băncile şcolii. Elevul Colegiului Naţional Bogdan Petriceicu Haşdeu a câştigat ultimul concurs la care a participat graţie unei fotografii care o înfăţişează pe Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei.

arhiducesa-austrieiZiua în care a primit primul aparat profesionist avea să îi schimbe viaţa buzoianului Costin Fetic. Un simplu dar primit de la părinţi i-a deschis puştiului buzoian noi orizonturi.
În timp, lucrurile au evoluat, iar puştiul entuziasmat a devenit unul din cei mai cunoscuţi fotografi buzoieni. Şedinţele foto organizate în joacă alături de colegele de clasă s-au transformat în shooting-uri plătite, realizate după ce buzoianul „s-a călit” în workshop-uri alături de fotografi consacraţi din ţară.
 

Puştiul a participat la primele concursuri organizate online, iar de la banalele premii care constau într-un email prin care era anunţat câştigătorul, munca şi devotamentul lui Costin au ajuns să fie recompensate cu diplome şi premii materiale. Recent, puştiul a participat la un concurs organizat de fotografi renumiţi din ţară. Este vorba despre o întrecere iniţiată de Vlad Eftenie – câştigător al Sony World Awards, Vadim Ghirdă – membru Associated Press şi Bogdan Panait – unul din cei mai mari peisagişti români. Cei trei, care au reprezentat şi juriul competiţiei, au avut de evaluat peste 1100 de imagini trimise din toată ţară. Costin Fetic a câştigat întrecerea, la secţiunea „portret” cu o imagine realizată pe 1 decembrie, în gara Buzău, în timpul unui popas făcut de familia regală.

IMG_2793
Costin Fetic. Noiembrie 2014.

Ipostaza o prezintă pe Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei la fereastra unuia dintre vagoane. Costin a ajuns în cel de-al doilea an consecutiv în finala concursului LicArt, întrecere pe care a reuşit să o câştige pentru prima dată. Locul I a venit însoţit cu un premiu de 1500 de lei. Competiţia a fost organizată la patru categorii: portret, diverse, alb-negru şi serie, iar puştiul buzoian a fost finalist cu două imagini în cadrul categoriei „portret” şi cu un cadrul la „alb-negru”. Mai multe imagini realizate de Costin Fetic pot fi văzute accesând website-ul personal al fotografului buzoian: www.costinfetic.ro

LicArt (Festivalul Național de Arte pentru Liceeni) este condus de omul de cultură și jurnalistul Radu Herjeu, în încercarea de a oferi liceenilor oportunitatea de a deveni cunoscuți și apreciați pentru talentul lor în domeniul artei fotografice și a compusului de poezii. Prin intermediul festivalului, ajuns la cea de a XIV-a ediție, tinerii din toată țara interacționeză, iar finaliștii au șansa de a merge în cea mai tare Tabăra de Creație, o săptămână la munte, unde se vor organiza diferite work-shopuri. Alături de Radu Herjeu, printre organizatori mai fac parte Cristi Munteanu și Iuliana Șerban.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCum să nu răceşti când zbori cu avionul
Articolul următorDiamante pentru cei dragi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011” şi al cărţii "50 de personaje marcante în istoria fotbalului buzoian". În prezent redactor Buzăul Sportiv şi realizator TV Buzău. Realizator TV şi moderator al emisiunilor „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

Lasă un răspuns