Accesul pentru public în turnul Palatului Comunal se amână. Lucrările de reamenajare au fost finalizate, însă măsurile de securitate sunt insuficiente pentru a le permite cetăţenilor să urce în turn. În perioada următoare, autorităţile vor identifica o soluţie pentru ca accesul în vârful clădirii emblematice să se facă în condiţii maxime de siguranţă.

[ano

În viitorul apropiat, şefii Primăriei Buzău intenţionează să deschidă pentru public turnul cu ceas al Palatului Comunal. În urmă cu aproape un an, lucrările de reabilitare au fost finalizate, costul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei.hotelul-pietroasa-palatul-comunal Iniţial s-a avansat varianta accesului gratuit pentru vizitatori. Acum, autorităţile iau în calcul impunerea unei taxe modice, fondurile realizate urmând să fie folosite pentru întreţinerea edificiului.


Totodată, amplasamentul va avea parte de o zonă dedicată suvenirurilor şi un punct de belvedere situat la ultimul nivel al turnului. Consacrat ca edificiu istoric, de o importanţă deosebită, Palatul Comunal este cea mai cunoscută clădire din Buzău. Imobilul a fost ridicat în perioada 1899 – 1903, sub mandatul edilului Nicu Constantinescu, după un proiect al arhitectului Alexandru Săvulescu. Clădirea a fost afectată de câteva ori, fiind bombardată de aviaţia britanică, în 1944 şi ulterior incendiată de soldaţii URSS, pentru ca apoi să fie reabilitată la sfârşitul anilor `40. Turnului Palatului Comunal a fost folosit inclusiv pe post de foişor pentru a observa împrejurimile oraşului.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVIDEO. Scaune de calitate pentru orice buzunar. Capisci?
Articolul următorSerbările Timișoreana aduc la Buzău voie bună și bere proaspătă
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011” şi al cărţii "50 de personaje marcante în istoria fotbalului buzoian". În prezent redactor Buzăul Sportiv şi realizator TV Buzău. Realizator TV şi moderator al emisiunilor „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

Lasă un răspuns