maxresdefault

Proiectul naţională de cunoaştere şi promovare a oportunităţilor de dezvoltare a carierei pentru interpreţii în limbaj mimico-gestual a întreprins astăzi o acţiune de promovare în Buzău. Sub egida Asociaţiei “Diferiţi sau egali”, buzoienii au fost informaţi cu privire la dificultăţile şi necesităţile de care se lovesc persoanele cu deficienţe de auz în viaţa de zi cu zi, iar cei iniţiaţi în acest limbaj au fost invitaţi la cursuri de perfecţionare.

În cadrul proiectului naţional de cunoaştere şi promovare a oportunitaţilor de dezvoltare a carierei pentru ocupaţia de lucrător interpret în limbaj mimico-gestul, Asociaţia “Diferiţi, dar egali” a desfăşurat în această dimineaţa o campanie de informare asupra importanţei unor asemenea traducători în viaţa persoanelor cu deficienţe de auz. Proiectul se desfăşoară în fiecare judeţ din ţară şi este aplicat de Asociaţia Communication for Community, alături de partenerii din teritoriu şi este adresat celor câteva sute de persoane care au cunoştiinţe de bază în limbajul mimico-gestual, în vederea perfecţionării acestuia.

La nivelul judeţului Buzău, în acte, este vorba de aproximativ o sută de persoane, însă în realitate numărul acestora nu trece de 20. Aşteptările sunt mari după implementarea proiectului. Organizatorii, sprijiniţi cu finanţarea din fonduri europene, speră ca instituţiile de stat, precum şi cele mass-media, obligate prin lege să beneficieze sub orice formă juridică de suportul unui translator să îşi reglementeze politica în privinţa persoanelor cu deficienţe de comunicare. Cei care nu s-au întâlnit astăzi cu reprezentanţii celor două asociaţii, pot obţine mai multe informaţii accesând site-ul Communication for Community – c4c.ro.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVIDEO. Ziua Porţilor Deschise la Staţiunea Legumicolă din Buzău!
Articolul următorVIDEO. Scaune de calitate pentru orice buzunar. Capisci?
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011” şi al cărţii "50 de personaje marcante în istoria fotbalului buzoian". În prezent redactor Buzăul Sportiv şi realizator TV Buzău. Realizator TV şi moderator al emisiunilor „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

Lasă un răspuns