statiunea-de-cercetare-legumicola-buzau

Staţiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău, una dintre puţinele active din ţară, şi-a deschis , astăzi, porţile pentru vizitatori. Evenimentul ajuns la a 9-a ediţie a strâns zeci de agricultori din întreaga ţară, alături de reprezentanţi ai Academiei de Ştiinţe Agricole, dar şi de simpli cetăţeni, dornici să vadă cum se desfăşoară o zi la Staţiunea Legumicolă din Buzău.

Ziua Porţilor Deschise la Staţiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău a adunat câteva zeci de persoane, fermieri din întreaga ţară, oameni de ştiinţă, dar şi simpli oameni, curioşi să vadă cum sunt crescute legumele fără insecticide. Ghidul vizitatorilor a fost cercetătorul ştiinţific – inginer Costel Vânătoru, din cadrul unităţii buzoiene.

Cercetătorii şi-au prezentat roadele obţinute în decursul ultimelor 12 luni, noile soiuri dezvoltate şi noile tehnologii folosite în activitate. După cum a decurs ultimul an, lucrătorii de la serele experimentale din Buzău au doar motive de bucurie. Printre soiurile care îi fac mândri pe angajaţi se numără vinetele albe ca porţelanul, roşiile negre pentru dulceaţă, roşiile „curcubeu”, castraveţii „grenadă”, pepenele cu gust de coniac, varza de Buzău, ceapa „diamant”, roşiile „Capriciu” sau „lufa” – o specie de castravete cu aspect neobişnuit, comestibil atunci când e crud, iar când se coace poate fi folosit ca burete de vase ori de baie. Fie că sunt creaţii ciudate, fie că sunt doar legume tradiţionale româneşti, soiurile produse la Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău sunt tot mai căutate.

Fermierii s-au arătat încântaţi de legumele mai puţin obişnuite care se fac remarcate fie prin proprietăţile lor, fie prin cantitatea mare de producţie. Staţiunea Legumicolă din Buzău a fost locul unde s-a făcut cercetare în solarii pentru prima dată în România, în anul 1957. Baza de cercetare de la Buzău este singura din ţară care mai funcţionează la capacitate maximă, în ciuda faptului că în ultimii ani, hectare bune din proprietatea acesteia au fost înstrăinate „rechinilor” imobiliari.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentE rândul tău să fii în faţă! Curs de public speaking susţinut de Cove şi Diana Iarca
Articolul următorVIDEO. Cursuri de specializare pentru interpreţii în limbaj mimico-gestual
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011” şi al cărţii "50 de personaje marcante în istoria fotbalului buzoian". În prezent redactor Buzăul Sportiv şi realizator TV Buzău. Realizator TV şi moderator al emisiunilor „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

Lasă un răspuns