În plin scandal mediatic legat de eliberarea celor 7 indivizi care au violat o fată din Vaslui, la Buzău, un tânăr acuzat de viol a fost lăsat în libertate de un procuror. În acest caz, victimă a fost o bătrână din comuna Săpoca. Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, originiar din Ialomiţa, a fost reţinut de Poliţie pentru 24 de ore, iar procurorul de caz a decis ca tânărul să fie cercetat în stare de libertate.

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, originar din judeţul Ialomiţa, dar cu domiciliul în satul Măteşti, comuna Săpoca este în libertate după a fost reţinut 24 de ore pentru acuzaţia de viol. Acesta ar fi abuzat de o sextagenară după ce a băut mai multe pahar la birtul din sat.

VIDEO AMALIA CĂLUGĂRU, PURTĂTOR DE CUVÂNT IPJ BUZĂU

Potrivit sătenilor, tânărul şi-a petrecut după amiaza la cârciuma aflată la mică distanţa de casa victimei. După lăsarea întunericului, tânărul a plecat spre casă, în drumul său întâlnindu-se cu victima. Cei doi au rămas împreună timp de câteva minute, apoi victima l-ar fi invitat în casă la un pahar în plus.

ŞTIRE TV BUZĂU

„Ăla fiind copil, a băut, a nu ştiu ce… L-a luat în casă (victima). Probabil, i-a zis hai să îţi dau p***ă… pe româneşte. Au mai băut ceva şi după aia poate s-a răzgândit şi lu` ăsta nu i-a convenit… asta zic băieţii ăştia pe aici…”

În sat, părerile sunt împărţite. O parte din localnici o acuză pe victimă pentru obiceiurile sale bahice, precum şi pentru faptul că l-ar fi ademenit pe tânăr în propria locuinţă, considerând că totul este o înscenare, în timp ce alţii condamnă gestul atacatorului, pe care îl consideră condamnabil, indiferent de moralitatea victimei. Cei din urmă compară cazul consătencei lor cu cel de la Vaslui, în care şapte tineri care au recunoscut violul în grup asupra unei fete de 18 ani se află în libertate.

„Nu se poate aşa ceva. E ca la Vaslui, unde ăla vine la judecători, cu şapca întoarsă şi cu ochelari de soare, apoi spune că totu` a fost o glumă… Păi hai să-l lăsăm şi pe ăsta în libertate, şi pe ăia… şi pe toţi care fac prostii din ăstea…”

„Lasă bă, că ce a făcut aşa? Aici e mai uşor ca asta are întâietate şi l-a chemat ea până la urmă…”

Potrivit victimei, tânărul ar fi ameninţat-o cu moartea, motiv pentru care s-a supus cerinţelor acestuia. A doua zi dimineaţă, imediat după comiterea violului, femeia s-a prezentat la Poliţie unde a povestit chinul prin care a trecut. Poliţiştii buzoieni au reuşit să-l identifice şi să-l reţină pe agresor, aceste petrecându-şi 24 de ore după gratii. După cele 24 de ore petrecute în arestul Poliţiei, procurorul de caz a decis să îl lase în libertate pe tânărul acuzat de viol, neprezentându-l în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Individul va fi cercetat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Lasă un răspuns