Un poliţist local din Buzău este cercetat disciplinar şi a ajuns în atenţia IPJ Buzău, după ce a fost suprins purtând în public o uniformă cu însemnele Poliţiei Române. Bărbatul a fost fotografiat într-un centru de telefonie din oraş, iar poza a fost distribuită pe cea mai cunoscută reţea de socializare.

Un angajat al Poliției Locale a fost fotografiat într-un magazin din Buzău purtând o cămașă a Poliției Române, la care are atașați epoleți ai Poliției Locale. Ştefan Tănăsescu, şeful Poliţiei Locale, a confirmat faptul că poliţistul din imagine îi este subaltern şi că acesta va suporta toate consecinţele legii. Iată punctul de vedere, „oferit doar în scris”, al IPJ Buzău, pe care l-am solicitat pe 16 iunie, imediat după apariţia fotografiei: „În cauza s-a întocmit dosar penal conform art. 258 din Codul Penal – „uzurparea de calităţi oficiale”, alineatul 3 şi se continuă verificările pentru clarificarea tuturor aspectelor cauzei. La articolul 258, alin. 3 din C.P. se precizează – „Dacă faptele prevăzute în alin. 1 sau alin. 2 au fost săvârşite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorităţi publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani”.

politist

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, cms. şef Ion Marin a comentat ipostaza în care apare poliţistul din imagine. 

Atât Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, cât şi Poliţia Locală din Buzău anchetează cazul pentru a vedea cum a intrat poliţistul local în posesia uniformei.

Lasă un răspuns