pensiunea-olga

Situată la doar 18 km de Buzău şi 105 km de Bucureşti, pensiunea “Olga” reprezintă un punct de atracţie atât pentru vacanţele de familie, tabere şcolare cât şi pentru sesiuni de team building sau traning-uri de afaceri. Pensiunea se află pe dealul Huioabei, la doar câţiva zeci de metri de vârful Huioabei (359 m – altitudine).

posedaru-olga-pensiunea-olga-andrei-pitigoi

Mihai Posedaru, un om de o nobleţe rară
Mihai Posedaru este proprietarul pensiunii, o persoană a cărei ospitalitate nu are margini. Denumirea pensiunii provine de la numele celui dintâi copil, fiica sa – Olga. Pensiunea “Olga” înseamnă calitate, confort, bucătărie excepţională, flexibilitate, odihnă dar mai presus de toate ospitalitate. Locaţia finalizată în 2001, constituie numărul 1 în turismul de business din staţiunea Sărata Monteoru. Spiritul inovativ şi răbdarea de care a dat dovadă de-a lungul celor 9 ani de existenţă, l-au determinat pe domnul Mihai Posedaru să aleagă ca specific culinar bucătaria tradiţională românească şi cea chinezească. După cum ne-a mărturisit şi dânsul, preparatele cu specific chinezesc, sunt cel puţin comparabile cu cele ale restaurantelor bucureştene. Prepararea bucatelor din bucătaria tradiţională chinezească a fost o urmare a faptului că proprietarul a lucrat la o companie ai cărei patroni erau din Taiwan. Cadoul de casă nou, din partea acestora, a fost un maestru-bucătar chinez care pe parcursul a 7 zile, l-a învăţat tainele bucătariei asiatice.
Printre specialităţile culinare ale pesiunii se află preparate atât româneşti, cât şi chinezeşti. Plăcinta cu brânză, medalită la festivităţile ANTREC, cât şi papanaşii sau puiul de Shanghai sunt doar câteva dintre deliciile culinare cu care pensiuna “Olga” se poate mândri. Pentru prepararea papanaşilor, desert specific românesc sunt necesare următoarele ingrediente: brânza de vacă, 2-3 ouă, sare, lămâie, zahăr vanilat şi dulceaţă de vişine. Pregătirea “Puiului Shanghai” este relativ simplă, în ciuda bucătăriei din care provine. Pentru prepararea sa sunt necesare următoarele: piept pui dezosat, 3-4 ouă, ceapă verde, făină, ulei, muştar, sos de soia, sare, piper, pesmet, vin alb şi mirodenii. În funcţie de preferinţe se poate adăuga susan sau ulei de susan. Nu doar prepararea mâncărurilor enumerate mai devreme constituie punctele foarte ale vilei “Olga”, ci şi faptul că domnul Mihai Posedaru, deşi nu o spune are una din cele mai vestite crame de vinuri din zonă. Încă dinainte de-a construi pensiunea domnul Mihai, prepară singur vinul servit la mese clienţilor.

gloria-laurentiu-andrei

Turism de business
Turismul de business reprezintă o ramură apărută de curând în România, ramură ce urmează exemplul provenit din ţările vestice. Aceasta constă în adunarea angajaţilor unei firme pentru prezentarea şi dobândirea unor noi cunoştinţe într-un mediu relaxant, care totodată conferă liniştea şi omogenitate grupului, capitol la care pensiunea noastră excelează. Datorită celor menţionate mai sus, firme de prestingiu din România au călcat pragul pensiunii. Astral Telecom, RDS, Ductil , Cristim , Diverta, Loulis, Sensiblu, Ozone, Mediplus, GlaxoSmithKline, Comercial Brau, Neogen şi Zdrovit sunt doar câteva dintre acestea. Pentru a veni în întâmpinarea clienţilor, Pensiunea „Olga“ dispune de 14 camere duble şi triple, sală de mese, sală de forţă, saună, şi două săli de conferinţe. Cele două săli de conferinţe, de 25, respectiv 15 locuri dispun de ecran de proiecţie, flipchart, aer condiţionat, PC, scanner, imprimantă laser, internet wireless şi aer condiţionat. În mansardă, alături de terasă, sala de şedinţe şi celelate camere duble se află şi „camera de studenţi“, o încăpere care beneficiază de exact aceleaşi dotări ca şi celelalte camere, doar că preţul este mai mic, special pentru studenţi. De asemenea pentru relaxare şi petrecerea timpului liber, pensiunea pune la dispoziţia turiştilor un teren gazonat de mini-fotbal şi piscina în aer liber. Totodată, Pensiunea “Olga” poate organiza şi evenimente de anvergură pentru grupuri de maxim 50 de persoane , precum serbări, festivităţi, agape, majorate şi multe altele.

pensiunea-olga-monteoru-andrei-pitigoi

Trasee turistice accesibile
Turistul cazat la Pensiunea “Olga”, poate profita graţie amplasării locaţiei ,de a alege diferite puncte de atracţie, atât din staţiunea Monteoru, cât şi din împrejurimi. Se pot vizita câteva obiective turistice aflate la 25-50 km de Pensiunea Olga: Vulcanii Noroioşi, Mânastirea Ciolanu, Tabăra de sulptură în aer liber de la Măgura şi Muzeul Chihlimbarului de la Colţi.
Odată ajunşi la Pensiunea Olga singurul scop al gazdei, este ca dumneavoastră să vă simţiţi cât mai bine, rupţi de stresul şi grijile zilnice.

PS Material realizat în 2009, pentru TV Campus Buzău, difuzat în cadrul emisiunii „Tainele pensiunii”.

Lasă un răspuns