Salvaţi Copiii România desfăşoară, până pe 25 mai 2015, campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2014) pentru colectarea de fonduri necesare continuării acţiunilor de dotare a maternităţilor din România. Până în prezent, în cadrul campaniei pentru reducerea mortalităţii infantile, derulată începând cu octombrie 2012, Salvați Copiii a dotat 54 de maternități din 33 de județe cu echipamente medicale performante în valoare de 4.800.000 lei. Mortalitatea infantilă este un capitol sumbru pentru România: ţara noastră se menţine pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalității infantile la nivelul întregii Uniuni Europene, cu o rată de 8,5 la 1.000 de nou născuţi vii, faţă de media europeană de 3,9 la mie. Cifra este cu atât mai revoltătoare cu cât, potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi echiparea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.


Fac parte din prima generaţie născută după `89. Primii născuţi după lovitura de stat din 1989 (nu revoluţie), după căderea sistemului comunist, acel bau-bau pentru părinţii şi bunicii noştri. Mă gândesc la câte şi ce a făcut statul pentru mine. În egoismul meu, da, vreau să ştiu ce a făcut România pentru mine până să ajung la vârsta la care să pot face eu ceva pentru România. Vreau să ştiu ce a făcut România pentru Andrei Piţigoi, până ca Piţigoi să înceapă contribuţiile către bugetul statului. Până să încep să îi dau bani obligat, forţat, speriat de alte dări mai mari şi mai aspre sau alte pedepse de genu` care îmi limitează şansele la un trai decent. Eu, noi îi dăm bani. Lui. Bugetului cu B mare de la Bani. Potrivit unui algoritm legislativ stabilit de democraţia prost înţeleasă statul cheltuie acest „buget”, vezi Doamne, în interesul nostru, al muritorilor, al plebei, al ălora mai răpuşi de griji şi probleme, dar care cotizează umili şi obedienţi cu regularitate. Astăzi nu vreau să îi dau bani! Nu mai vreau! Avem puterea să redirecţionăm 2% din impozitul pe venit către orice organizaţie non-guvernamentală ne dorim. Iar dacă noi nu facem asta, statul hotărăşte ce se întâmplă cu ei. Iar eu nu vreau asta. Tu vrei?

Azi nu dau bani statului, ci îi redirecţionez către Salvaţi Copiii România pentru un scop nobil: continuarea acţiunilor de dotare a maternităţilor din România. Completând formularul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit către Salvaţi Copiii, fiecare din noi poate participa, în mod direct, la salvarea vieţii unui bebeluş născut prematur. 

Maternitati-Salvati-Copiii


Iată cum redirecţionezi cei 2% din impozitul pe profit:

Pasul 1. Completează Formularul 230 (dacă în 2014 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (dacă în 2014 ai realizat şi alte venituri – din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente – profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, chirii etc.).

Pasul 2. Trimite formularul la Administraţia Financiară de care aparţii până la 25 mai 2015: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire).

Precizări:

1. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată şi nu te costă nimic. În cazul în care nu redirecţionezi aceşti 2%, banii rămân statului.

2. Adresele Administraţiilor respective se pot verifica pe site-ul ANAF.

3. Dacă doreşti să sprijini şi mai mult cauza noastră, poţi să strângi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să ne anunţi. Un voluntar Salvaţi Copiii va veni la sediul tău  să ridice formularele şi, ulterior, le vom trimite noi către administraţiile financiare aferente. Ne poţi contacta la 021.316.61.76 sau lavoluntar@salvaticopiii.ro

4. Sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult pentru copii nou-născuţi.

5. Data limită pentru depunerea formularelor este 25 mai 2015.

Realizările asociaţiei „Salvaţi Copiii” – Save the children Romania

Până în prezent, Salvaţi Copiii a dotat 54 maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din ţară şi a dezvoltat programe de educaţie parentală pentru părinţi şi copiii acestora din comunităţi defavorizate. Suma investită până în prezent provine din fondurile colectate anii trecuţi din campania 2%, susţinerea companiilor şi a persoanelor fizice.
Mortalitatea infantilă este un capitol sumbru pentru România: ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9,4 la 1000 de copii născuţi vii în 2011, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

În numele tuturor copiilor care vor beneficia de sprijinul dumneavoasta, vă mulţumim!

PS Dacă întâmpini dificultăţi în completarea şi transmiterea formularului, exprimă-ţi problema într-un comentariu şi voi încerca să te ajut!

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDwyn Shop îţi aduce tehnologia la un click distanţă
Articolul următorVIDEO! Pisică salvată de pompierii buzoieni
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011” şi al cărţii "50 de personaje marcante în istoria fotbalului buzoian". În prezent redactor Buzăul Sportiv şi realizator TV Buzău. Realizator TV şi moderator al emisiunilor „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

Lasă un răspuns