De ce este important să ai un domeniu propriu? Pentru că nu poţi fi o viaţă-ntreagă fi-su sau fii-sa lu` WordPress şi Blogger. 🙂 Indiferent că vorbim de realizarea unui brand personal, a unui website de prezentare sau a unui magazin online e musai ca acesta să deţină propriul domeniu. În primul rând creşte încrederea potenţialilor vizitatori de a accesa adresa sa. Exerciţiu. Vrei să comanzi online un produs şi ai două opţiuni: cumpara-ma.blogspot.com şi cumpar.ro. Care îţi inspiră încredere?

Exerciţiul 2. Avantajul brand-ului personal. www.gionyshoshonu.wordpress.com sau johnnysosonu.ro Care crezi că dă mai bine? Lăsând gluma, avantajele unui domeniu propriu sunt o mulţime şi în ciuda cheltuielilor pe care le presupune, facilităţile unei adrese proprii „bat” gratuitatea unui subdomeniu.

Tot mai mulţi bloggeri aleg să folosească Blogger sau WordPress pentru a le găzdui website-urile. În ciuda faptului că alegerea lor este una la îndemână, ieftină şi uşoară, aceştia îşi supun munca (realizarea de conţinut, optimizarea şi design-ul blogului bla bla…) la mari riscuri. Practic, pot rămâne peste noapte fără blog. Spre exemplu, recent, cei de la Blogger şi-au anunţat utilizatorii că vreme de o oră site-urile nu vor fi disponibile din cauza unor lucrări de mentenanţă. După efectuarea lucrărilor de mentenanţă mai mulţi utilizatori nu şi-au mai putut accesa site-urile, iar în termenii şi condiţiile pe care le accepţi când ai un subdomeniu pe blogspot sau wordpress este stipulat că acestea (Blogger şi WordPress) nu se fac vinovate de pierderile provocate sau suferite în nici un fel. Nici măcar când vina este a lor. 

Trebuie să ştii că un subdomeniu pe Blogger sau WordPress nu este al tău. La „Termeni şi Condiţii”, căsuţa aia pe care o bifezi în grabă ca să accelerezi procesul de înregistrare, este specificat clar că Blogger sau WordPress sunt deţinătorii domenilor (logic, şi a subdomenilor) şi a platformelor pe care acestea operează. Conţinutul este al tău, dar dacă acesta încalcă politicile Blogger sau WordPress, site-ul tău va fi suspendat fără o notificare prealabilă. Ca fapt divers, sunt foarte multe site-uri care au fost absorbite de altele mai mari, în urma unor tranzacţii cu ceva 0-uri. Nu ai cum să vinzi ceva ce nu deţii. Nu în ultimul rând, nu poţi construi un brand care nu deţine propriu său domeniu. Mai grav, poţi trece prin următoarea situaţie. Ai un blog/site… să îi zicem topbloggingexpert.blogspot.com şi un nene înregistrează topblogginexpert.ro/com pentru circa 10 – 15 dolari. Începe să promoveze site-ul prin optimizare SEO, pe reţele de socializare şi în alte medii. Având în vedere faptul că nenea este profesionist, şi-a planificat paşii pe care vrea să îi urmeze pentru ca afacere sa să crească şi îşi înregistrează marca la OSIM: „Top Blogging Expert”. Ulterior află de site-ul tău topbloggingexpert.blogspot.com… e de ajuns să facă o reclamaţie în scris administratorilor platformei unde ai tu site-ul/blog-ul pentru ca toată munca ta să dispară într-o clipită. Fără explicaţii. Aşa că, dacă vrei întradevăr să creezi un brand, cumpără-ţi propriu domeniu.

Cum poţi deveni ADMIN, Stăpânul propriului tău domeniu 🙂 ?

Nu trebuie să îţi faci griji, achiziţionarea unui domeniu propriu nu costă mult şi nici nu implică foarte multe complicaţii. Oamenii de la Webrahost au cea mai bună ofertă de pe piaţă, genu` de ofertă care face Carrefour-ul să îţi plătească de două ori diferenţa :)) Merg pe mâna lor de ce vreme şi nu am ce să le reproşez, mai mult, dacă te-ai hotărât să treci pe domeniul propriu, procesul de înregistrare este unul facil.

Acu` să nu crezi că dacă ai propriu tău domeniu, trebuie să ai şi propriu tău hosting…Ba să o crezi! Sfatul meu e să îţi asiguri găzduirea tot de la cei de la care ţi-ai achiziţionat şi domeniul. Webrahost oferă cel mai mic preţ pentru înregistrarea domeniilor .ro. Doar 25€ pentru domeniile comandate împreună cu un pachet de găzduire. Domeniile .ro sunt rezervate imediat la RoTLD. Webrahost oferă servicii de găzduire web, înregistrare şi transfer de domenii, alături de găzduire pentru email. Oamenii de acolo au o experienţă de peste 10 ani în domeniul găzduirii web şi a dezvoltării aplicaţiilor web. Îţi recomand sa mergi pe mâna lor pentru ca site-ul tău să fie mereu disponibil şi datele tale să fie întotdeauna protejate. În plus, serrviciile Webrahost sunt accesibile ca preţ.

Ai propriu domeniu? Dacă nu, ce te reţine? Hai să vorbim…

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDrept la ţintă. Jingle.ro, aliatul tău în materie de vestimentaţie
Articolul următorVIDEO. Regizorul Tudor Giurgiu, prezent la premiera filmului “De ce eu?”, la Buzău
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011” şi al cărţii "50 de personaje marcante în istoria fotbalului buzoian". În prezent redactor Buzăul Sportiv şi realizator TV Buzău. Realizator TV şi moderator al emisiunilor „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

Lasă un răspuns