Cel mai longeviv cotidian din Buzău, „Opinia”, a împlinit 25 de ani de existenţă. Evenimentul a fost sărbătorit, sâmbătă, în cadrul unei festivităţi organizate la Sala „D. Filipescu” a Consiliului Judeţean. La aniversare, alături de actualul colectiv redacțional, au fost prezenți jurnaliști care, de-a lungul timpului, au semnat în cotidianul buzoian, precum şi câteva figuri marcante din mediul politic local.

Aniversarea unui sfert de secol s-a desfăşurat sub sloganul: „Opinia – 25 de ani de presă liberă”. La momentul festiv au participat componenţii actualei redacţii, precum şi cei care şi-au trecut numele, de-a lungul anilor, în caseta redacţională a cotidianului fondat de regretatul jurnalist Corneliu Ştefan.

Călin Bostan, directorul publicaţiei buzoiene este optimist în privinţa viitorului presei tipărite, mai ales că Buzăul este unul din oraşele de provincie în care apar zilnic trei ziare, cărora li se adaugă două săptămânale.

opinia-25
Foto: Iulian Gavriluţă (News Buzău)

 

După mai bine de un deceniu în care a scris articole din domeniul politic şi anchete în cotidianul „Opinia”, Sabin Orcan, actualul producător al postului B1 TV, este încrezător în capacitatea jurnaliștilor din presa tipărită de a se adapta la media tv și online. La aniversarea cotidianului „Opinia” au fost invitaţi mai mulţi colegi din presa buzoiană şi câteva din figurile marcante ale lumii politice buzoiene.

Video (sursă: News Buzău)

Opinia Buzău aniversează astăzi 25 de ani. 25 de ani de presă liberă. De aproape 5 ani semnez pagina de sport, iar înainte de a spune „La mulţi ani!”, zic un simplu „Mulţumesc” tuturor celor alături de care am lucrat şi care şi-au pus amprenta asupra mea, atât profesional, cât şi uman. Sunt oameni dragi, modele în presă, lângă care am stat 6 zile din 7, câte 10-12 ore pe zi vreme îndelungată şi de la care am avut ce „fura”. Pentru că meseria asta se „fură”, iar jurnalismul nu este un job cu program de lucru de 8 ore, este mult mai mult. Aşa că… Mulţam` Călin. Pentru răbdare şi scuzele de rigoare pentru firele albe care mi se datorează. Eu zic că au meritat, nu? emoticon grin Mulţumesc Titi Petre pentru fiecare bobârnac dat, pentru că, nu demult, am realizat că fiecare bobârnac dat nu a fost un afront, ci metoda de a mai face un pas înainte. Mulţam` fain Gabriel şi Gloria pentru încrederea acordată. Pentru că voi aţi crezut în mine, atunci când nici eu nu aş fi făcut-o şi pentru că voi continuaţi să credeţi în mine, deşi nu mai împărţim aceeaşi redacţie. Nu în ultimul rând, Bogdan şi Horatiu, care cred în capacităţile mele de a depăşi bariera „sportului” spre alte domenii.

Mulţumesc!

La mulţi ani, Opinia!

Lasă un răspuns